Bardzo soczysta pierś z kurczaka z wyraźną nutą rozmarynu. Pycha po prostu!
Tak przygotowanego kurczaka można zjeść na obiad lub ostudzić i dodać do sałatki np. do takiej :)
Składniki :
* 2 piersi z kurczaka,
* 4 gałązki rozmarynu,
* sól, pieprz,
* łyżka oliwy,
Przygotowanie :
Kurczaka umyj i osusz, delikatnie rozbij aby miał taką samą grubość na obydwu końcach.
Poodrywaj "igiełki " rozmarynu od łodyżek.
Pierś z obu stron oprósz solą i świeżo zmielonym pieprzem, dodaj trochę rozmarynu.
Na patelni ( warto użyć grillowej ) bardzo dobrze rozgrzej łyżkę oliwy, połóż piersi i smaż około 5 minut z każdej strony.
bardzo lubię taką pierś z kurczaka
OdpowiedzUsuńi rozmaryn musi być obowiązkowo ! :)
pozdrawiam :)
Pięknie wygląda ta pierś z gałązkami rozmarynu :)
OdpowiedzUsuńmniam :)Aż zgłodniałam :)
OdpowiedzUsuń