24 kwietnia 2013

Muffinki z jabłkiem i cynamonem.


Wspominałam Wam już kiedyś, że bardzo  lubię cynamon...
Dziś przygotowałam kolejne muffinki z jego dodatkiem. Jabłka i  cynamon - połączenie idealne



Składniki :                                                              ( 12 sztuk )

* 1,5 szklanki mąki pszennej, 
* 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 
* 1 łyżeczka sody oczyszczonej, 
* 1/2 łyżeczki  soli, 
* 2 jabłka ( około 250 -300 g ),      
* 3/4 szklanki cukru, 
* 1 jajko, 
* 120 g margaryny, 
* 1/3 szklanki mleka, 
* 1 łyżeczka cynamonu, 

Przygotowanie : 

W dużej misce zmieszaj mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, sól i cukier.
Do drugiej miski zetrzyj obrane jabłka na tarce o dużych oczkach dodaj jajko,cynamon, mleko i rozpuszczone masło, wymieszaj.
Po
łącz zawartość obu misek.
Gotowym ciastem wypełniaj papilotki do 3/4 wysokości.
Piecz około 20 minut w nagrzanym do 180 stopni piekarniku. 







2 komentarze:

  1. Wyszły genialne i pysze! Całą rodzinką się zajadamy ;) Tylko dodałam trochę soku z cytryny, żeby nie były za słodkie :) Pozdrawiam Natka :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo się cieszę !!

    Smacznego !

    PS spróbujcie kiedyś marchewkowych :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuje za odwiedziny i komentarze :)

Follow Us

Cook'd it!