Wspominałam Wam już kiedyś, że bardzo lubię cynamon...
Dziś przygotowałam kolejne muffinki z jego dodatkiem. Jabłka i cynamon - połączenie idealne.
Składniki : ( 12 sztuk )
* 1,5 szklanki mąki pszennej,
* 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
* 1 łyżeczka sody oczyszczonej,
* 1/2 łyżeczki soli,
* 2 jabłka ( około 250 -300 g ),
* 3/4 szklanki cukru,
* 1 jajko,
* 120 g margaryny,
* 1/3 szklanki mleka,
* 1 łyżeczka cynamonu,
Przygotowanie :
W dużej misce zmieszaj mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, sól i cukier.
Do drugiej miski zetrzyj obrane jabłka na tarce o dużych oczkach dodaj jajko,cynamon, mleko i rozpuszczone masło, wymieszaj.
Połącz zawartość obu misek.
Gotowym ciastem wypełniaj papilotki do 3/4 wysokości.
Piecz około 20 minut w nagrzanym do 180 stopni piekarniku.
W dużej misce zmieszaj mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, sól i cukier.
Do drugiej miski zetrzyj obrane jabłka na tarce o dużych oczkach dodaj jajko,cynamon, mleko i rozpuszczone masło, wymieszaj.
Połącz zawartość obu misek.
Gotowym ciastem wypełniaj papilotki do 3/4 wysokości.
Piecz około 20 minut w nagrzanym do 180 stopni piekarniku.
Wyszły genialne i pysze! Całą rodzinką się zajadamy ;) Tylko dodałam trochę soku z cytryny, żeby nie były za słodkie :) Pozdrawiam Natka :D
OdpowiedzUsuńBardzo się cieszę !!
OdpowiedzUsuńSmacznego !
PS spróbujcie kiedyś marchewkowych :)