18 kwietnia 2013

Grillowana karkówka z cebulą.

Pyszna karkówka, trochę inna. Idealna na grilla czy też na zwykły  obiad. 

Składniki : 

* 4 plastry karkówki  o  grubości  około 1 cm,
* 3 ząbki  czosnku, 
* 1/2 cebuli , 
* 1 łyżka pieprzu  czosnkowego, 
* 2 łyżki  oliwy, 
* sól, 

Przygotowanie : 


W misce zmieszaj oliwę z pieprzem czosnkowym, szczyptą soli, czosnkiem przeciśniętym przez praskę i jak najdrobniej  posiekaną cebulą. 

Mięso umyj, osusz, bardzo  dokładnie obtocz w przygotowanej marynacie a następnie  przykryte wstaw do  lodówki  na kilka godzin. 
Grilluj nad niezbyt dużym żarem około 20  minut, co  jakiś czas przewracając mięso lub usmaż na patelni grillowej. 




2 komentarze:

  1. Oj ależ mi smaku narobiłaś. Na szczęście już wiosna i sezon grillowy wkrótce rozpocznę !!!

    OdpowiedzUsuń
  2. Pewnie pyszne........

    OdpowiedzUsuń

Dziękuje za odwiedziny i komentarze :)

Follow Us

Cook'd it!